Школа за физическо оздравление и духовно израстване

Кои сме ние

Какво е усмивката? За едни е радостно събитие, за други досадна механична необходимост, за трети израз на любов и приятелство, за четвърти... те просто са забравили какво е това усмивка.

Има десетки мъдрости, мисли и афоризми за усмивката: “Никога не съм виждал лице, което се усмихва да не е красиво”, “Усмивките не се чупят, но поправят счупени сърца”, “Усмивката е най-краткия път между двама души”, “Когато човек стори добро без принуда, тогава Бог поглежда към земята, усмихва се и казва: "Дори само заради този миг си струваше да сътворя света", “Децата се учат да се усмихват от родителите си.” И още хиляди и хиляди...

Но голяма част от нас са забравили да се усмихват. Хванати в капана на ежедневието ние сме се забързали, притиснати от купища проблеми. Липса на работа, сметки, наеми, здравословни проблеми, децата, родителите, лоши началници... списъкът е безкраен.

Защо трябва да се примиряваме с всичко това? Защо трябва да сме непрекъснато  угрижени, стресирани, нервни, депресирани, мрачни? Дори на физиологично ниво е противопоказно да сме мрачни: Когато сме смръщени в гримасата участвуват  43 мускула, а когато се усмихваме само 17. Затова когато сме намръщени и бръчките ни са повече...

Застанете пред огледалото и се усмихнете! Да, трудно е! Сетете се за една детска усмивка, за озареното от обич лице на любимия, за смешна сцена от някой филм или за стар виц. Усмихнете се! Усетете как ви става по-леко, душата ви се изпълва с радост, чувствате прилив на сили... Усмихнете се на Света около вас и той ще ви се усмихне също и ще отвърне с радост и красота.

Целите на “Школа за усмивки” са развитие и внедряване на съвременните методи за възстановяване на здравето на човека, съчетани с древни практики и народната медицина, развиването на неговите способности, личностната му реализация и социална адаптация.


"/>

Динко Иванов

         Роден в г. Казанлък през 1962 година. Средното си образование завършва в 32 СОУ Св. “Кл. Охридски”. Дипломира се като биолог в Софийския университет " Св. Климент Охридски”, като има и специалност “Учител по биология и химия”. Започва работа в Института по сугестология при д-р Георги Лозанов. Участвува в работата на детски и училищни програми със сугестопедична насоченост и детски оздравителни курсове. Интересува се и изучава източни лечебни практики и школи, както и от съвременни методи на преподаване в психологията и педагогиката. Изучавал събирането на билки и билколечението, спомагащи възстановяването и поддържането на организма в отлична форма.

         След продължителна работа в условията на І-ва категория труд (органична химия, синтез на лекарствени субстанции) получава редица увреждания на здравето, между които асептична некроза на лявата тазобедрена става и коксартроза на дясната. След  13 години придвижване с патерица благодарение на практикуваните лечебни тренинги възстановява нормалното си придвижване, премахва и други здравословни проблеми като стеатоза на черния дроб, алергия към пчелен мед и пчелни продукти, късогледство, колит, гастрит, невроза, депресия, остеохондроза и др.

         Понастоящем управител на “Школа за усмивки”, чрез която предава опита си  на желаещите да се заемат със своето лечение и самоусъвършенстване. Съавтор на книгата "Книга за всеки българин", представяща методиката разработена от Школа за усмивки.

"/>

Ирина Червенкова

          Родена в гр.София, през 1961 г. Получава средното си образование в 133 ЕСПУ “А.С.Пушкин”. Завършва висше образование в СУ “Кл.Охридски” - специалност руска филология, втора специалност - българска филология.

         Работи като учител по руски език и литература в ЕСПУ “Бачо Киро”, гр.Летница, обл.Ловешка. Дълги години е в системата на Министерство на отбраната като старши експерт по въпросите на развитието на човешките ресурси, където придобива богат опит за работа с хора и работа в екип.

         Здравословните проблеми, които успява да преодолее с помощта на оздравителните тренинги са наднормено тегло, късогледство, депресия, хипертония, алергия към котки, агорафобия, акрофобия (страх от височини) и др. Съавтор на книгата "Книга за всеки българин" описваща методиката на "Школа за усмивки".

         В момента съдружник в “Школа за усмивки”. 

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на сайта. Към пълната версия.
Уебсайт в alle.bg